SELECTIEPROCEDURE HUURWONING

IK WIL EEN WONING HUREN.

ZO WERKT ONZE SELECTIEPROCEDURE

Een Eerlijke Huurselectie bij Vesta Huur & Beheer

Bij Vesta Huur & Beheer zetten we ons in voor een transparante huurselectie, in lijn met de nieuwe Wet goed verhuurderschap die vanaf 1 januari 2024 van kracht is. Deze wet stelt dat discriminatie bij verhuur verboden is, en daarom hebben wij een duidelijke, niet-discriminerende selectieprocedure opgesteld die we graag met jullie delen.

Wat is van belang bij de toewijzing van een huurwoning?

  1. Inkomen in Verhouding tot Huurprijs: We beoordelen het inkomen in relatie tot de huurprijs om ervoor te zorgen dat de huurlasten betaalbaar zijn.

  2. Bestendigheid van het Inkomen: We kijken naar de stabiliteit en consistentie van het inkomen om een duurzame huurovereenkomst te waarborgen.

  3. Type Arbeidscontract of Zelfstandigen-Inkomen: Het soort arbeidscontract of zelfstandigen-inkomen wordt meegenomen in de evaluatie van de financiƫle situatie.

  4. Kredietwaardigheid Screening: We voeren een screening uit bij erkende bureaus om de kredietwaardigheid te beoordelen.

  5. Verhuurdersverklaring: Indien beschikbaar, nemen we een positieve verhuurdersverklaring mee in de beoordeling.

  6. Controle van Legitimatiebewijzen: We controleren de legitimatiebewijzen om de identiteit te waarborgen.

  7. Algemene Indruk: Ook de algemene indruk van de kandidaat-huurder(s) is een belangrijke factor.

Overige Overwegingen

  • We kijken of de gewenste huurperiode overeenkomt met de beschikbaarheid van de woning.

  • We houden rekening met de grootte van het huishouden (en eventuele huisdieren) in relatie tot de huurwoning en de omgeving.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Op basis van inkomenseisen, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van het dossier en een finale credit check worden de woningen toegewezen aan de meest geschikte kandidaat.

Vragen?

Vul dan onderstaand formulier in, wij nemen z.s.m. contact met je op.

Compare